Πολιτική Απορρήτου

Η εταιρεία μας ΣΑΒΒΑΣ Γ. ΤΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. με δ.τ. «ΙMPERIAL CLAIMS SERVICES”, Λεωφ. Συγγρού 253 Νέα Σμύρνη Τ.Κ. 17122 τηλ. 210 9426352 E-mail: imperial@imperial.gr η οποία έχει ως κύριο αντικείμενο το διακανονισμό ζημιών για λογαριασμό αλλοδαπών και ελληνικών ασφαλιστικών εταιρειών καθώς και για λογαριασμό του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης, διαχειρίζεται τα δεδομένα σας με υπευθυνότητα και ασφάλεια, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία (Κανονισμός Ε.Ε. 2016/679 GDPR) και την εθνική νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Με την παρούσα θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων σε σχέση με τη δραστηριότητα της εταιρείας μας είτε ως Υπεύθυνοι Επεξεργασίας είτε ως Εκτελούντες την Επεξεργασία για λογαριασμό τρίτων.

1. Σκοπός, νομική βάση και διάρκεια επεξεργασίας

1.1 Συλλογή δεδομένων όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας.

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας ο διακομιστής μας συλλέγει τα λεγόμενα server log files, και συγκεκριμένα:

  • Ημερομηνία και ώρα την στιγμή της εισόδου στον ιστότοπο.
  • Τον όγκο δεδομένων που στάλθηκαν σε bytes.
  • Τον περιηγητή (browser) και το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιήσατε κατά την είσοδό σας στον ιστότοπο.
  • Τη Διεύθυνση IP (Internet Protocol address) σας, κατά την είσοδό σας στον ιστότοπο. Η διεύθυνση IP αποτελεί προσωπικό δεδομένο, μαζί με την ημερομηνία και την ώρα της επίσκεψής σας, παρότι δεν μπορούμε να σας ταυτοποιήσουμε μόνοι μας με το στοιχείο αυτό.

Ο λόγος (νομική βάση και σκοπός) για τον οποίο συλλέγουμε τη διεύθυνση IP σας και τη διατηρούμε σε ειδικά αρχεία (log files) είναι αφενός το έννομο συμφέρον μας να επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα αυτά, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια δικτύων, πληροφοριών και υπηρεσιών από τυχαία γεγονότα ή παράνομες ή κακόβουλες ενέργειες και αφετέρου η νομική υποχρέωση να παρέχουμε ένα κατά το δυνατόν πιο ασφαλές περιβάλλον για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων (άρθρο 6 παρ. 1 περ. στ’ και γ΄ του ΓΚΠΔ).

Τα δεδομένα δεν θα μεταβιβαστούν ή θα χρησιμοποιηθούν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Ωστόσο, διατηρούμε το δικαίωμα να ελέγξουμε τα αρχεία καταγραφής διακομιστών (server log files), εάν διαπιστωθούν συγκεκριμένες ενδείξεις παράνομης χρήσης.

Cookies και παρόμοιες τεχνολογίες

Όπως οι περισσότερες ιστοσελίδες, έτσι και εμείς, χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες κατά την πρόσβαση και περιήγησή σας στην Ιστοσελίδα www.imperialclaimsservices.com , προκειμένου να καταστήσουμε αυτή κατά το δυνατόν άνετη και αποτελεσματική.

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή ή άλλης ηλεκτρονικής συσκευής με την οποία αποκτά πρόσβαση στην ιστοσελίδα ο χρήστης. Τα cookies είναι μοναδικά για το κάθε πρόγραμμα περιήγησης ιστού (web browser, π.χ. Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Opera κτλ.) και περιέχουν ανωνυμοποιημένες πληροφορίες, οι οποίες αφορούν τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε και τις συσκευές που χρησιμοποιείτε.

Τύποι cookies που χρησιμοποιούμε:

α) Cookies λειτουργικότητας (απαραίτητα)

Τα εν λόγω cookies είναι υπεύθυνα για βασικές λειτουργίες του δικτυακού τόπου και της εφαρμογής μας. Είναι απαραίτητα για να μπορείτε να περιηγείστε στον ιστότοπό μας και για να έχετε πρόσβαση στις διάφορες ενότητες αυτού. Η παροχή των βασικών διαδικτυακών υπηρεσιών του ιστοτόπου δεν είναι δυνατή χωρίς αυτά τα cookies.

β) Cookies στατιστικής ανάλυσης και επίδοσης

Αυτά τα cookies συλλέγουν πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας, όπως π.χ. τον ιστότοπο από τον οποίο προήλθε η επίσκεψή σας, τις σελίδες που επισκέπτεστε συχνότερα, το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιήσατε κ.λπ. Τα χρησιμοποιούμε με σκοπό την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτίωση της επίδοσης του ιστοτόπου μας. Συλλέγουν συγκεντρωτικές, ανώνυμες στατιστικές πληροφορίες, που δεν μπορούν να οδηγήσουν σε ταυτοποίηση του επισκέπτη.

Πληροφορίες για την υπηρεσία Google Analytics

Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία Google Analytics για την καταγραφή της επισκεψιμότητας και τη βελτίωση του ιστοτόπου μας. Η Google Analytics χρησιμοποιεί cookies για την αποθήκευση ορισμένων πληροφοριών, όπως η διάρκεια της επίσκεψης στην ιστοσελίδα, το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείται, η τοποθεσία από την οποία προήλθε η επίσκεψη και η συχνότητα των επισκέψεων. Προκειμένου να έχουμε πρόσβαση στα δεδομένα αυτά, επιτρέπουμε στη Google Analytics να τοποθετεί cookies στον σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού υπολογιστή ή της όποιας ηλεκτρονικής συσκευής του επισκέπτη. H υπηρεσία Google Analytics ανήκει στην εταιρεία Google Inc. Περισσότερες πληροφορίες για την πολιτική επεξεργασίας των δεδομένων σας από τη Google μπορείτε να βρείτε εδώ, και και για τη χρήση cookies στο πλαίσιο της υπηρεσίας Analytics, εδώ. Τεχνικές πληροφορίες για τα cookies της Google Analytics είναι διαθέσιμες εδώ.

Έχετε τη δυνατότητα να αποκλείσετε συνολικά τη συλλογή δεδομένων σας μέσω της Google Analytics, εγκαθιστώντας στον browser σας το πρόσθετο: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Διαχείριση των cookies

Μπορείτε να αποφασίσετε μεμονωμένα ή συνολικά για την αποδοχή των cookies κατά την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας με τέτοιον τρόπο, ώστε να ενημερώνεστε για τη ρύθμιση των cookies και να αποφασίζετε για την αποδοχή ή τον αποκλεισμό τους. Κάθε πρόγραμμα περιήγησης διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο που διαχειρίζεται τις ρυθμίσεις των cookies. Αυτό περιγράφεται στο μενού βοήθειας κάθε προγράμματος περιήγησης, το οποίο εξηγεί πώς μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies. Ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε:

Internet Explorer
Firefox
Chrome
Opera

Παρακαλούμε, έχετε υπόψη σας ότι πρέπει να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις ξεχωριστά σε κάθε πρόγραμμα περιήγησης και σε κάθε συσκευή που χρησιμοποιείτε. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι τυχόν περιορισμός των cookies θα σας εμποδίσει να χρησιμοποιείτε πλήρως ορισμένες από τις υπηρεσίες μας και δεν θα μας επιτρέπει να βελτιώνουμε και να εξατομικεύουμε την πλοήγησή σας στον ιστότοπό μας.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies στους δικτυακούς τόπους www.allaboutcookies.org και www.youronlinechoices.eu.

Εναλλακτικά, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη χρήση cookies από τρίτα μέρη μέσω της σχετικής υπηρεσίας της Network Advertising Initiative.

Μπορείτε να δείτε λίστα με τα cookies που χρησιμοποιούμε εδώ:

1.2  Επικοινωνία

Στο πλαίσιο της μεταξύ μας επικοινωνίας μέσω της φόρμας επικοινωνίας και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συλλέγουμε το όνομα και το E-mail σας και όποια άλλη πληροφορία τυχόν εσείς μας παρέχετε κατά την επικοινωνία μας. Αυτά τα δεδομένα αποθηκεύονται και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την ανταπόκριση στο αίτημά σας. Η νομική βάση για την επεξεργασία αυτών των προσωπικών δεδομένων, αποτελεί η συναίνεση ώστε να ανταποκριθούμε στο αίτημά σας, το οποίο βρίσκει εφαρμογή στο άρθρο 6 παρ.1 α του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR). Τα δεδομένα σας θα διαγραφούν μετά την τελική επεξεργασία της επικοινωνίας μας. Αυτό θα συμβεί εάν από τις περιστάσεις μπορεί να συναχθεί ότι ολοκληρώθηκε η επικοινωνία, υπό τον όρο ότι δεν υφίστανται νομικές αξιώσεις αποθήκευσης των δεδομένων αυτών.

1.3 Υποβολή Βιογραφικού Σημειώματος

Όταν υποβάλετε στην Εταιρεία μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στα γραφεία μας ένα βιογραφικό σημείωμα, μας παρέχετε τα προσωπικά σας δεδομένα, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο βιογραφικό σας όπως όνομα και επώνυμο, στοιχεία εκπαίδευσης, προϋπηρεσίας, ειδικών γνώσεων, επαγγελματικών δεξιοτήτων και προτιμήσεων κλπ., καθώς και άλλα στοιχεία που εσείς θα κρίνετε σκόπιμο να μας γνωστοποιήσετε, όπως π.χ. φωτογραφία σας.

Τα δεδομένα σας διατηρούμε για μέγιστο διάστημα τριών ετών και η νομική βάση για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας για τον σκοπό αυτό είναι η συγκατάθεσή σας (άρθρο 6 παρ.1 εδ. α και άρθρο 9 παρ. 2 εδ. α του ΓΚΠΔ).

1.4 Όταν μας αναφέρετε μία ζημία

Η εταιρεία μας, με την ιδιότητα του Ανταποκριτή πάνω από 300 αλλοδαπών ασφαλιστικών εταιρειών και ως Διακανονιστή Ζημιών για λογαριασμό του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης και ελληνικών ασφαλιστικών εταιρειών, συλλέγει και επεξεργάζεται, ως Εκτελούσα την Επεξεργασία, τα προσωπικά σας δεδομένα για λογαριασμό των αλλοδαπών και ελληνικών ασφαλιστικών εταιρειών ως και του Ελληνικού Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης –  Υπεύθυνων Επεξεργασίας των δεδομένων σας.

Όταν μας αναφέρετε μία ζημία, συλλέγουμε τα δεδομένα σας προκειμένου να τα επεξεργαστούμε, σύμφωνα με τις εντολές και για λογαριασμό των Υπεύθυνων Επεξεργασίας ήτοι της κατά περίπτωση ασφαλιστικής εταιρείας και του Ελληνικού Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης, για λογαριασμό της οποίων διακανονίζουμε τη ζημιά και την απαίτησή σας, και ιδίως προκειμένου να εκτιμήσουμε τη νομιμότητα και τη βασιμότητα της απαίτησής σας καθώς επίσης και να καθορίσουμε το ύψος της αποζημίωσής σας. Η νομική βάση για τη συλλογή και την επεξεργασία των δεδομένων σας είναι η συμμόρφωση με έννομη υποχρέωση του υπευθύνου επεξεργασίας, η εκτέλεση σύμβασης, η διαφύλαξη ζωτικού συμφέροντος του υποκειμένου των δεδομένων ή άλλου φυσικού προσώπου καθώς επίσης και το έννομο συμφέρον που επιδιώκει ο υπεύθυνος επεξεργασίας το οποίο συνίσταται στην υποστήριξη των νομικών του αξιώσεων (ΓΚΠΔ άρθρο 6 παρ. 1 εδ. β΄, γ΄ δ΄, και στ΄).

Η νομική βάση της επεξεργασίας τυχόν ειδικών («ευαίσθητων») δεδομένων όπως π.χ. δεδομένων υγείας είναι η θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων, η διαφύλαξη ζωτικού συμφέροντος του υποκειμένου των δεδομένων (ΓΚΠΔ άρθρο 9 παρ. 2 εδ. στ΄ ).

Επιπρόσθετα με την επεξεργασία των δεδομένων σας για την συμμόρφωση με έννομη υποχρέωση του υπεύθυνου επεξεργασίας, μπορεί να χρειαστεί να επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας για τη συμμόρφωση και με έτερες νομικές υποχρεώσεις όπως π.χ. κανονιστικές και φορολογικές.

Τα δεδομένα σας διατηρούμε για όσο χρόνο είναι απαραίτητο για την επεξεργασία του αιτήματός σας και για όσο επιπλέον χρονικό διάστημα ενδέχεται να πρέπει να διατηρηθούν σε συμμόρφωση με τις συμβατικές και λοιπές νομικές και φορολογικές μας υποχρεώσεις καθώς και την ενδεχόμενη δική σας μελλοντική εξυπηρέτηση, συνήθως για ένα διάστημα 5 ετών από το οριστικό κλείσιμο του φακέλου της ζημίας.

2. Αποδέκτες – Διαβιβάσεις

Τα δεδομένα σας θα καταστούν προσιτά στο προσωπικό της εταιρείας μας που είναι εξουσιοδοτημένο να διαχειρίζεται τα σχετικά αιτήματα ή που εκτελεί διοικητικά και λοιπά επιβοηθητικά καθήκοντα. Επίσης τα δεδομένα σας θα τύχουν επεξεργασίας από τρίτα μέρη, νομικά ή φυσικά πρόσωπα, τα οποία μας παρέχουν, ως υπο-Εκτελούντες την επεξεργασία, υπηρεσίες όπως ειδικές πραγματογνωμοσύνες, επισκευές οχημάτων, ιατρικές πραγματογνωμοσύνες, νομικές υπηρεσίες, λογιστικές υπηρεσίες, υποστήριξη πληροφοριακών συστημάτων κλπ.

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα δεδομένα σας να είναι ασφαλή και προστατευμένα από παράνομη επεξεργασία, από τυχαία ή δόλια απώλεια και καταστροφή, καθώς και από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Έχουμε εφαρμόσει ένα αναλυτικό πρόγραμμα ασφάλειας πληροφοριών και εφαρμόζουμε ελέγχους ασφαλείας οι οποίοι βασίζονται στην ευαισθησία των πληροφοριών και το μέγεθος του κινδύνου της δραστηριότητάς μας, λαμβάνοντας υπόψη τις βέλτιστες πρακτικές της σύγχρονης τεχνολογίας και το κόστος της εφαρμογής τους. Έχουμε υιοθετήσει τις κατάλληλες εσωτερικές πολιτικές και διαδικασίες ασφαλείας, πολιτικές και τεχνολογίες που διασφαλίζουν την ασφάλεια των δεδομένων καθώς επίσης έχουμε εκπαιδεύσει τε στελέχη και το προσωπικό μας για την τήρηση των κανόνων εμπιστευτικότητας και απορρήτου των δεδομένων. Όλο το προσωπικό μας δεσμεύεται με σύμφωνα εμπιστευτικότητας για την ασφάλεια και την ακεραιότητα των δεδομένων σας, και όλοι οι τρίτοι που μας παρέχουν εξωτερικές υπηρεσίες ως Εκτελούντες την Επεξεργασία, δεσμεύονται με ειδικές Συμβάσεις για την επεξεργασία των δεδομένων σας οι οποίες εξασφαλίζουν το ίδιο τουλάχιστον επίπεδο ασφαλείας κατά την επεξεργασία.

Όταν μας αναφέρετε μία ζημία, τα δεδομένα σας διαβιβάζουμε κατά περίπτωση στην αντίστοιχη Υπεύθυνη Επεξεργασίας Ελληνική ή Αλλοδαπή Ασφαλιστική Εταιρεία προκειμένου να ελέγξει, κατ’ αρχήν, τη νομιμότητα του αιτήματος και την υποχρέωσή της να καλύψει την αναφερόμενη ζημία. Τα δεδομένα σας επίσης ενδεχομένως θα διαβιβαστούν στο Ελληνικό Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης  (http://www.mib-hellas.gr ), Ξενοφώντος 9 Αθήνα, τηλ. 10-3223324 – 210-3236562 – 210-3238402 Ε-mail: claims@mib-hellas.gr .Πέραν των ανωτέρω ενδέχεται να διαβιβάσουμε δεδομένα σας σε εκτέλεση νομικών και φορολογικών υποχρεώσεων σε κυβερνητικά όργανα και Αρχές (π.χ. Τράπεζα της Ελλάδος, φορολογικές αρχές).

Τέλος, διαβιβάζουμε τα δεδομένα σας σε τρίτες (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης) χώρες όταν είναι  απαραίτητο για τη διεκπεραίωση του αιτήματός σας (εάν π.χ. εσείς, η ασφαλιστική σας εταιρεία ή άλλη εμπλεκόμενη ασφαλιστική εταιρεία έχουν κατοικία έδρα σε χώρα εκτός Ε.Ε.) και μόνο υπό τους όρους και προϋποθέσεις των άρθρων 44-49 ΓΚΠΔ ιδίως, δε, το άρθρο 49 παρ. 1 εδ. β΄, γ΄ και ε΄ ΓΚΠΔ (θεμελίωση και υποστήριξη νομικών αξιώσεων, εκτέλεση σύμβασης προς το συμφέρον του υποκειμένου των δεδομένων κλπ.)

3. Τα δικαιώματά σας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Εταιρεία μας στο Ε-mail, την ταχυδρομική διεύθυνση και τα τηλέφωνα που εμφανίζονται στην αρχή της παρούσας ανά πάσα στιγμή, για να ασκήσετε τα δικαιώματα σύμφωνα με τα άρθρα 15-22 του ΓΚΠΔ δηλαδή τα δικαιώματα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής (όπου επιτρέπεται), περιορισμού της επεξεργασίας. Ομοίως, μπορείτε πάντα να αναφέρετε παρατηρήσεις σχετικά με συγκεκριμένες χρήσεις των δεδομένων σας που κρίνονται εσφαλμένες ή αδικαιολόγητες ή να υποβάλλετε καταγγελίες στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλεφωνικό Κέντρο: +30-210 6475600 ή  στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.dpa.gr/

Aπρίλιος 2019

Μενού